The Jeweled Impresario

Blue Moon

Spa hemma
Vi har nu ett tag funderat på att göra som en slags spa avdelning i vår trädgård. Vi har länge velat bygga ett däck där man kan ligga och sola på sommaren. Kanske även att man kan sitta och grilla där och äta middag med hela familjen. Vi har en ganska stor trädgård och vi skulle definitivt få plats med ett större trädäck. Men vi vill ju även kunna vara där under vintern och ha det mysigt. Så vi har funderingar på att skaffa en badtunna. 

En tunna kan man ju bada i även under sommaren, för då är vattnet svalt och skönt och under vintern kan man bada i det varma härliga vattnet och ta en drink. Om man tar hand om tunnan som man ska kan man ju ha den hur länge som helst. Man ska ju tömma vattnet. hälla i klor (eller kanske till och med sätta i ett litet renings system som själv har hand om klor halten) för då behöver man nog inte byta vatten varje gång man ska bada. Jag har även hört att man en gång om året ska olja in tunnan så att den håller sig snygg till utseendet. Sen har jag också hört att man ska ha vatten i tunnan hela tiden för att utan vatten så krymper trät och då läcker man den nästa gång man ska fylla den. Vatten gör ju att trä sväller så det är därför den håller tätt då. 

Ja, jag har ju som det kanske märks forskat en del om tunnor. Vi ska i alla fall hålla utkik så vi kan hitta en tunna i en bra storlek och till ett bra pris. Först gäller det att bygga vårt terass så att tunnan kan stå någonstans. Eller jag vet inte riktigt hur vi ska planera.